neljapäev, 22. november 2018

Jeff Kinney "Ühe äpardi päevik"-Mirtel

Jeff Kinney "Ühe äpardi päevik"


Mina lugesin raamatut "Ühe äpardi päevik".Selle raamatu on kirjutanud Jeff Kinney.Jeff Kinney on lastekirjanik.Ta on kirjutanud veel palju raamatuid, näiteks:"Ühe äpardi päevik.Rodrick on kunn",Ühe äpardi päevik.Ebaõnn",Ühe äpardi päevik.Viimne õlekõrs" ja "Ühe äpardi päevik.Südasuvi".
See raamat räägib Greg Heffleyst.Tema peres on ema,isa ja kaks venda.Mulle meeldis see lugu kui Gregi suur vend Rodrick äratas Gregi suvevaheajal üles ja ütles, et on esimene koolipäev.Pärast seda sai Greg pahandada, sest ta hakkas öösel hommikuhelbeid sööma.selles raamatus oli veel palju naljakaid lugusi.
Mulle väga meeldis see raamat, sest see oli naljakas ja põnev.Mulle ei meeldinud see, et Gregi ema oli Gregi vastu ebaõiglane.Ma soovitaksin seda raamatut poistele ja tüdrukutele.Ma loen kindlasti veel äpardi päevikuid!

neljapäev, 15. november 2018


 Ühe äpardi päevik tagasi kivi aega
Jeff Kinney

Raamatu "Ühe äpardi päevik" on kirjutanud Jeff Kinney. Ta on sündinud 19. Veebruar 1971 Fort Washingtonis, Marylandis, Ameerkia Ühendriigis. Ta on kirjutanud seikluseid ja päevikusarnaseid raamatuid.
See raamat räägib kuidas terve linn tõmbab juhtmed seinast välja. Vabatahtlikult hakkavad koristama linna. Kuid Gregile see ei meeldinud ta proovis avada limonaadi putkad aga see ei tulnud nii hästi välja.
See raamat oli täis huvi, sest raamat räägis tiimitööst ja kuidas kunagi ei tohi meest maha jäta.
Kokkuvõteks ütlen, et see raamat on huvitav ja ma soovitaksin seda kõigile.





PARANDATUD. admin





Harry

kolmapäev, 14. november 2018

Richard Roht "Jutte loomadest" - Roven

Richard Roht oli eesti kirjanik.Tema päris nimi on Richard Johannes Roht.Ta sündis 12. aprill 1891 aastal suri 22. august 1950. aasta.                                                                                                          pea tegelane on mäger Urask. Ta elab soos enda orus. Selles raamatus on 3 lugu mäger Urask, ahnuse palk, kodus ja metsas. Ahnuse palk räägib ahnetest loomadest. Kodus ja metsas räägib kass Otust kes on 5 või 6 aastat vana ja tema seiklused.                                                                                              mulle meeldis see raamat, sest see rääkis loomadest, see oli teistsugune ja huvitav.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Pildiotsingu richard roht tulemus                                             Pildiotsingu richard roht tulemus

Liz Pichon "Tom Gates. Suurepärased ettekäänded (ja muu hea kraam)" - Laud/Tugevus

  Tom Gates. Suurepärased ettekäänded (ja muu hea kraam)


 Liz Pichon sündis 16. augustil Londonis Suurbritannias. Ta abikaasa on Mark Flannery ja hariduse sai ta Canberwelli Kunstiülikoolist. Ta on kirjutanud pika sarja "Tom Gates'i" raamatuid. Üheks raamatuks on "Tom Gates. Suurepärased ettekäänded (ja muu hea kraam)".
 Raamatus on tegelasteks Tom Gates, Daila Gatse, Derek ja Dereki hull isa. Selles raamatus Tom    Gates kiusab oma suurt õde Dailat. Tomi parim sõber on Derek. Tom Gates on koolis halb õpilane. Aga ta sai ühel päeval autahvlile, sest ta ei kuulnud, et õpetaja ei kuulnud, mida õpetaja ütles.
 Mulle meeldis see raamat, sest seal on vähe teksti. Mulle ei meeldinud, sest see on nii pikk raamat. Mul tekitas see raamat harva sõltuvust.See raamat sobiks selisele inimesele ,kes ei taha väga lugeda ,aga tahab palju lehekülgi.
Pildiotsingu tom gates tulemus

teisipäev, 13. november 2018

Derek Landy "Detektiiv Luuker Leebesurm" - Kristofer

Derek Landy on lastekirjanik ja ta teeb raamatuid maagiast. Tema kõige kuulsamad raamatud on Dektektiiv Luuker Leebesurmast. Neid on väga palju erinevaid osi. Ma ise lugesin esimese osa läbi.
See raamat räägib enamus maagiast ja  krimijuttu. Sellest on nii eestikeelne ja ka inglise keelne versioon. Ma soovitan seda raamatut lugeda kõigile. Neid osi on rohkem kui üheksa nagu näiteks: Detektiiv Luuker Leebesurm, Detektiiv Luuker Leebesurm mängides tulega, Detektiiv Luuker Leebesurm nägudeta jumalad, Detektiiv Luuker Leebesurm tumedad päevad ja ma väga paljusi veel. 
Kui seda raamatut alguses lugesin, ei saanud ma mitte midagi aru, aga pärast oli kõik palju selgem ja siis sain kõigest aru. Kui seda raamatut lugema hakkasin, ei pannud ma seda enam tükk aega käest ära.



















Pildiotsingu detective skulduggery peasant tulemus

Stephanie Milton "Minecraft aastaraamat 2017" - Karukaur

Stephanie Milton ei ole päris lastekirjanik. Ta on Ameerika produtsent. Ta on abistanud teisi kirjanikke ja kirjutanud koostöös arvutimängude õpetusi ja käsiraamatuid. Mina lugesin tema raamatut pealkirjaga "Minecraft aastaraamat 2017".

See raamat räägib, kuidas "Minecrafti" mängus ellu jääda ja ägedaid maju ehitada. See räägib veel erinevatest mängijatest."Minecraft"on arvutimäng kus on kõik kandiline.

Minu jaoks oli see raamat õpetlik .Nüüd oskan oma mängus paremini ellujääda ja ei saa surma nii kergesti. Oskan kasutada paremini mängu võimalusi.

Lõpetuseks soovitan kõigile,kes mängivad "Minecrafti"  mängu, seda raamatut lugeda. Selle mängu kohta on kirjutatud veel päris mitu raamatud. "Minecraft" on huvitav ja ei saa vist kunagi otsa.



Ilmar Tomusk "Algaja ajaränduri seiklused" - Aron

Ilmar Tomusk on Eesti lastekirjanik. Tal on palju raamatuid, näiteks "Tere, Volli" ja teisi. Ma olen  tema raamatutest varem lugenud näiteks "Kriminaalsed viineripirukad:4A kriminalistid".
"Algaja ajaränduri seiklused" räägib kahest lapsest: Mariliisist ja Anettest. Nende arust halvim õppeaine on füüsika, kuni neile tuleb uus õpetaja. Ühel õhtul lähevad Mariliis ja Anette koju. Nad näevad poissi, kes on uppumas. Anette püüab teda päästa, aga ei suuda. Järsku tuleb üks mees ja kõik muutub. Poiss saab veest välja. Tuleb välja, et uus füüsikaõpetaja oskab ajas rännata.
See raamat tegi mulle lõbusa tunde, sest see raamat muutus lõpus nii toredaks.
Mulle väga meeldis see raamat, sest tegelased tegid ajas rännates ainult head. 




Bobbie Peers "Lüriidiumi varas" - Stinger

Bobbie Peers on tuntud Norra kirjanik. Ta on sündinud aastal 1974. Ta on kirjutanud William Wentoni raamatusarja 4 osa. Lisaks on ta ka filmirežissöör. 
See raamat räägib poisist, kes on maailma parim koodimurdja, kuigi ta isegi ei tea seda. Ta avastab, miks ta on nii hea koodide murdmises. Teda aitab aine nimega lüriidium. Nimelt ta sai teada, et väiksena oli ta suremisohus, aga ta vanaisa päästis ta niimoodi, et ta süstis Williamisse lüriidiumit. See aine oli päästnud ta elu. Ta sai selle teada instituudis. Hiljem ta sai teada, et maailmas on veel üks inimene, kelle sees on lüriidiumit ja just see mees tahab teda tappa, et saada suurem kogus lüriidiumit ja valitseda maailma. William läheb otsima tükikest lüriidiumi, mille varastas seesama mees, kelle nimi oli Abraham Talley. William koos sõbra Isicaga hakkab otsima vanaisa. Nad leiavad Williami vanaisa vanast sõjapunkrist, kus nad võitlevad Abraham Talley robotmardikaga ja William ja Isica kasutavad tanki Abrahami roboti vastu. William oleks peaaegu surma saanud Abraham Talley tõttu,  kes oleks  ta peaaegu ära kägistanud.
See raamat oli lõpus kurb, sest William peaaegu suri. See ei olnud just kõige rohkem minu elu moodi. See meeldis mulle, sest seal olid vanad tankid ja see oli märul ja instituut oli ka tore koht. See raamat oli lahe ja tekitas minus veidi hirmu ning palju põnevust. Eriti just see, kui Abraham Talley Williami ära oleks kägistanud, aga instituudi boss Goffman päästis ta.
See raamat oli väga lahe, sest seal olid tankid ja tulevikutehnika. Kokkuvõttes see oli lahe raamat. Ma soovitan seda kõigile märuli ja tulevikuarmastajatele.



David Walliams ,,Hirmus õudne hambaarst"- Marta


David Walliams täisnimega David Edward Walliams (sünninimi Williams) on sündinud 20. augustil aastal 1971. David on inglise kirjanik, koomik ja näitleja. Ta on kirjutanud palju lasteraamatuid. Ta on neid müünud üle 25 miljoni eksemplari ja tema raamatuid on tõlgitud 53. keelde. Tema raamatud on näiteks ,,Jube tädi", ,,Rotiburger", "Gängstamemm" ja ,,Härra Hais"
Alfie on 12-aastane poiss, kelle isa on raskelt haige ja ema surnud. Kuna Alfie isa ei käi tööl, siis elavad nad vaeselt. Alfiel on sõpradeks väike tüdruk Gabz ja ajalehepoemüüja Raj. Kui Alfie kodulinna tuleb uus hambaarst, doktor Juur, siis hakkab juhtuma linnas õudseid ja ka natuke vastikuid asju, millele Alfie otsustab selgust tuua.
Mulle väga meeldis see raamat, sest see oli põnev ja ka õudne. See raamat tundus raamatukogus huvitav ja siis ma selle laenutasin. Ma tahaksin läbi lugeda ka ,,Gängstamemme".
See raamat on väga huvitav. Ma soovitaksin seda raamatut nii poistele kui tüdrukutele. Minu lemmiktegelane siin raamatus on Raj, sest ta on väga naljakas. See raamat on väga põnev, nii et rutta raamatukokku seda laenutama!

Pildiotsingu david walliams tulemusPildiotsingu hirmus õudne hambaarst tulemus

Derek Landy "Detektiiv Luuker Leebesurm" - Rudolf


Derek Landy on kirjutanud väga palju raamatuid. Näiteks "Detektiiv Luuker Leebesurm surmatooja" ja "Detektiiv Luuker Leebesurm mängides tulega". Lisaks veel Detektiiv Luukereid. Ta raamatud on peaaegu kõik bestsellerid.
Raamatu tegelased on Stephanie, isa, ema, Luuker ja salapärane mees. Nad kolivad oma onu majja ja Stephanie avastab ühe ruumi. Ta läheb sinna sisse. Ta näeb seal Luukerit ja hakkab rääkima temaga, siis ta ema kutsub teda ja ta peab toast lahkuma.
See raamat raamat tekitas minus naljaka ja kurva tunde. Mind kurvastas see, kui mees suri. Mind tegi rõõmsaks see, kui nad enne võitsid mehe.
Ma soovitaksin  seda rohkem poistele kui tüdrukutele. See raamat on minu arust väärt 8 palli 10-st. Minu arust tegi kirjanik väga head tööd.

Neil Gaiman "Coraline" - Otot

Neil Gaiman on inglise ulmekirjanik ning koomiksiautor. 2005. aasta seisuga elas ta Wisconsinis Madisoni ja minneapolise vahel Minnesodas U S A s. Neil Gaimani kõige tuntum teos on koomiksisari " sandman".
minu loetud raamatu tegelased on: mr. Bobinski, Miss Forcible, Wybie, Teine wybie, ema, isa, teine ema, teine isa, teine Mr Bobinski ja kass. Raamat räägib tüdrukust, kellel pole palju sõpru. siis leiab ta oma kodust salajase ukse, mis viis ta teise universumisse, kus toimuvad asjad täpselt nagu tema tahab. olukord muutub, kui tema teise universumi ema, ehk teine ema tahab talle õmmelda nööpe silmadeks, nagu tal endalgi. coraline pole sellega nõus ja läheb koju. siis avastab ta, et tema vanemad on kadunud ja tema teab kohe kindlasti, et kes seda tegi...
minu arvates oli coraline väga tark, sest ta oskas päästa oma vanemad, kassi ja ka enda. Kui mina oleks olnud coraline, ja mul oleks igav olnud ma oleks lihtsalt sporti teinud ja ma oleks olnud poiss.
mulle endale tõesti väga meeldis see raamat, sest seal oli palju seiklusi ja nalju.

laupäev, 10. november 2018

P.L.Travers "Mary Poppins tuleb tagasi"-Loore


                P.L.Travers "Mary Poppins tuleb tagasi"


Kirjanik P.L.Travers on kodaniku nimega Helen Lydon Goff. Travers alustas oma luuletuste avaldamist juba teismelisena. Seejärel kogus ta kuulsust näitlejana. 1924.a naasis ta Ingismaale ja pühendus kirjandislikule tegevusele. Tema esimene raamat oli "Mary Poppins", seejärel kirjutas ta raamatule 0 järge.
    Ühel päeval kui Jane, Michael, John ja Barbara järjekordselt parki jalutama lähevad, hakkab Michael tuulelohet lennutama. Tuulelohe lendab väga kõrgele. Kui nad selle lõpuks alla saavad, tuleb tuulelohega taevast alla ka Mary Poppins. Mary Poppinsiga koos olles juhtub iga päev imelikke asju. Näiteks Jane, Michael ja Mary Poppins käivad öösel tsirkuses, kus esinevad Päike, planeedid ja tähtkujud. Aga Mary Poppins peab ka minema.
    Ma soovitan seda raamatut tüdrukutele kui ka poistele. Selles raamatus sai natuke nalja ka eriti siis kui nad läksid Mary Poppinsi sugulase juurde. Mulle meeldis see raamat, sest seal juhtus koguaeg midagi põnevat.




reede, 9. november 2018

David Walliams "Härra Hais"-Kristin

David Walliams

Härra Hais


   David Edward Walliams (kodanikunimi David Edward Williams) on inglise kirjanik, koomik ja näitleja. Ta on sündinud 20. augustil 1971. Alates 2012. aastast on David olnud kohtunik "Britain`s Got Talent" talendi saates. Tema teoste hulka kuuluvad "Härra Hais", "Rotiburger", "Jube tädi", "Gängstamemm" ja "Hirmus õudne hambaarst".

   Härra Hais on hulkur. Härra Hais on kõige haisvam hulkur, kes siin maamuna peal on elanud. 12 aastane Chloe, härra Haisu parim sõber ei tee sellest, aga väljagi vaid proovib teda aidata. Chloe ema mõtleb, aga vastupidist. Tema hoolib ainult rikkusest, kuulsustest ja Chloe õest kes on väga ära hellitatud. Ta oli ka parlamenti kandideerinud. Ükskord kutsus Chloe härra Haisu nende kuuri elama kuna kuulis, et kui ema parlamenti saaks siis pühiks ta kõik hulkurid linna pealt minema. Ükskord kui ema tuldi intervjueerima tuli härra Hais köögi ukse peale kurtma, et tahaks hommikusööki. Pärast seda muutus härra Haisu terve elu.
 
   Mulle meeldis see raamat, sest see oli väga südamlik raamat. Mulle ei meeldinud selles raamatus Chloe ema, sest ta oli väga õel ja ta käitus nagu kuri võõrasema. Selle raamatu põhimõte oli, et keegi ei ole meist halvem kui ta on välimuselt teistsugune, sest süda näitab tegelikult kes me päriselt oleme.
 
   Ma soovitan seda raamatut lugeda poistel kui ka tüdrukutel, sest selle raamatu peategelased olid poiss kui ka tüdruk. Ma ise pole mitte kunagi hulkuritega rääkinud. Seda enamasti sellepärast, et mul pole vajadust olnud ja vanemad on keelanud võõrastega rääkida. Kui see raamat sulle huvi pakub siis jookse kohe raamatukokku seda laenutama.




Kristin

Hans Magnus Enzenberger "Arvukratt" - Ken

 Hans Magnus Enzenberger sündis 1929.a 11. novembril. Ta on Saksamaalt pärit. Ta on autor, luuletaja ja tõlkija. Ta tegi raamatu "Arvukratt".
 See raamat õpetas palju palju matemaatikast näiteks faktoriaali. Siin raamatus läks Robert unejutu maailma, kus ta nägi Arvukratti. Alguses kui ta magama läks, ta veel vihkas matemaatikat  ja Arvukratti, aga pärast, kui ta Avukratti tundma õppis, meeldis talle matemaatika palju rohkem.
 Minu arvates on see raamat väga lahe, sest see räägib matemaatikast ja mulle meeldib matemaatika. Selles on isegi ülesandeid sees mida olid minu arvates lõbusad. Mulle meeldib Arvukratt väga.
 See raamat õpetas hästi palju. Mine laenuta kohe! Või osta poest.

Pildiotsingu Arvukratt tulemus

Liz Pichon "Tom Gates Geniaalsed ideed (enamasti)" - Helina

     

 Selle raamatu autor, mida ma lugesin, on Liz Pichon,kes on sündinud 11. augustil 1963. aastal. Tema vanuseks on 55 aastat. Autor teeb ise pilte. Liz Pichon sündis Londonis,Suurbritannias. Ta on kirjutanud palju lasteraamatuid.
Mina lugesin raamatut "Tom Gates Geniaalsed ideed (enamasti)". See on Tom Gates`i järje 4. osa. Tom on genialsete ideedega (enamasti) 5. klassi poiss. Tomile meeldib väga igale poole sirgeldada. Koolis istub tema kõrval Marcus Meldrew. Marcus ja Tom vihkavad üksteist. Marcusele meeldib mõekda, et temalgi on head ideed. Enamasti on need kõik halvad. Näiteks talendisõul kuulutab ta, et on "Võlu-Marcus", mis kõlab nagu "Võlu-Marker". Selle raamatu alguses oli esimene asi Tomi kohutav šokk! Tom oli vannitoas ja teeskles, et käib duši all. Samal ajal luges koomiksit (nagu kombeks). Kui keegi hakkas uksele eriti kõvasti koputama. Tom eeldas, et see on tema õde Delia...nii, et Tom eiras teda. Siis koputas see inimene veel ja veel ja veel. Kui Tom lõpuks koomiksi lugemise lõpetas, siis avas ta ülimalt ettevaatlikult vannitoa ukse. Ta eeldas, et Delia kisab ta peale venitamise eest, aga ta ei eeldanud näha hommikumantlis Deliat, kellel olid juuksed nagu muda ja tal ei olnud päikeseprille ees! See oli kohutav vaatepilt! Tomist väljus vali "Aaaaaah!" Siis nägi ta oma isa erk-sinistes rattaliibukates. Tom oli sõnatu. Ta ei suutnud otsustada, kumb on hullem: isa erksinistes rattaliibukates või Delia ilma päikeseprillideta. Selle raamatu iga teise lehekülje nurgas oli putukas, kes tegi tantsuliigutust. Kokku tuli sellest tants.
Mina arvan, et see raamat ei olnud väga naljakas, kuid see oli huvitav. Seda raamatut soovitaksin lugeda 3.-5. klassi poistel. See raamat sobib ka tüdrukutele, kellele meeldib väga Tom Gates.
Raamat oli tore. Kui ma kirjutaksin raamatut, kirjutaksin teistmoodi. Punktisüsteemis annaksin sellele raamatule kuus kümnest.


Helina

J. K. Rowling "Harry Potter ja saladuste kamber"-Roosi


     J. K. Rowlng on inglise kirjanik. Ta on kirjutanud seitsmeosalise Harry Potteri sarja. Harry Potteri seitsmest osast on tehtud ka kaheksa filmi (seitsmes osa on tehtud kaheks filmiks).
    Selle raamatu ("Harry Potter ja saladuste kamber") tegelased on Harry Potter ,Hermione Ganger ,Ron Weasly ,Draco Malfoy ja palju teisi sigatüüka õpilasi ja õpetajaid. See raamat rääkis sellest kuidas õpilased (ja üks kummitus) muutusid kiviks. Peaaegu kõik õpilased koolis süüdistasid Harryt selles ,et õpilased muutusid kiviks. Harry otsis koos Hermione ja Roniga põhjust ,miks õpilased kiviks muutusid.
    J. K. Rowling sai HarryPotteri esimeseks osaks inspiratsiooni oma elust. Hermione tuli talle mõttesse iseendast üheteistkümneselt ,Alfred Dunn (tema põhikooli direktor) oli inspiratsiooniks Albus Dumbledore´i loomisel (Albus Dumbledore on sigatüükka direktor). J. K. Rowlingul on tütar Jessica ja õde Dianna.
    Selles raamatus ("Harry Potter ja saladuste kamber") oli üks natukene kurb koht. See kurb koht oli see kus Hermione muutus kiviks. Selles raamatus oli ka naljakaid kohti näiteks see ,kus Harry ja Ron sõitsid koolis lendava autoga peksja pajule sisse. 
  
 
    Pildiotsingu j k rowling tulemusPildiotsingu harry potter ja saladuste kamber tulemus

Jeff Kinney "Diary of a Wimpy Kid:The Getaway"-Mari-Ann

    Jeff Kinney on kirjanik ,kes on 47 aastat vana. Ta sai kuulsaks ,sest kirjutas terve raamatu sarja "Diary of a Wimpy Kid". Tal on kaks last ja naine.

    Raamat "Diary of a Wimpy Kid: The Getaway" räägib kuidas Greg ja ta perekond  lähevad jõuluteks puhkusele. Nendega juhtub koguaeg midagi. Näiteks ei saa nad süüa korralikult nagu kõik teised. Nende pärast ei saa mitte keegi basseinis ujuda.

    See raamat oli väga hea. Mulle meeldis see raamat ,sest see oli väga hea. Mulle meeldis see raamat, sest see oli väga naljakas. Mulle meeldis ka ,kui Manny tegi lollusi ,sest siis sai palju nalja. Mulle ei meeldinud ,kui raamat läbi sai ,sest oleks tahtnud edasi lugeda. Mulle veel eriti meeldis see kui Greg ja ta pere hotellist välja visati ,sest see oli naljakas.

    Ma soovitan seda raamatut nendele ,kellel on naljasoon. Lehekülgedel pole nii palju kirja nii ,et seda pole raske lugeda ,kuigi see on inglise keeles. Osta raamat kohe!



Pildiotsingu dyary of a wimpy kid the getaway tulemus


Stephan Pastis "Timmu Ämber. Tehti Vigu"-Mia



Stephan Pastis "Timmu Ämber. Tehti vigu!"


Stephan Pastis, koomiksi "Pärlid sigade ees" autor ja New York Timesi raamatumüügi edetabelis esimesele kohale jõudnud menuki "Larry imedemaal" autor, toob oma teravameelsused noore lugeja ette. Ta elab California põhjaosas. Stephan Pastis sündis 16. jaanuaril 1968.aastal. 2013. aasta veebruaris kirjutas ta raamatu"Timmu Ämber. Tehti vigu". 2014. aasta veebruaris kirjutas ta raamatu "Timmu Ämber. Vaata, mis sa tegid".2018. aasta septembris ilmus raamat "See on lõpp, kui ma ütlen, et see on lõpp". Tal on ka kaks last.
   Selles raamatus, mida mina lugesin, oli päris palju tegelasi. Kõige tähtsamad tegelased olid Timmu, Mega (on jääkaru), ema, Pontsu, Carina, vana Krookus ja Molly. Timmul on oma detektiivibüroo, aga tal pole kooli kõrvalt eriti aega. Tal on ka vihavaenlane, kelle nimi oli Carina. Carinal on ka oma detektiivibüroo. Timmu sai juhtumi, aga tal läks liiga kaua, et sinna jõuda ja Carina sai selle endale. Timmu oli väga vihane, siis avastas Timmu, et keegi on varastanud tema sõiduki. Ta oli täiesti kindel, et seda tegi Carina.
   Minu arvates oli see raamat natuke segane, muidu oli põnev. Mulle meeldis Mega, sest ta oli nii nunnu. See raamat oli mõnes kohas päris kurb, aga muidu oli see väga naljakas. Soovitan seda raamatut kõigile, kellele meeldivad põnevad lood. Ma ei tea, kas ma loen järgmist osa, aga ilmselt mitte.

Pildiotsingu timmu ämber tulemus        
Pildiotsingu timmu ämber tulemus   
Seotud kujutis

Kairi Look "Leemuripoeg Ville teeb sääred"- Liisikas




Kairi Look on sündinud 1983. aastal Tallinnas. Aastal 2001 ta lõpetas Tallinna Mustamäe Gümnaasiumi. Praegu elab Kairi Look Amsterdamis. Ta on lastekirjanik, kes kirjutas raamatu "Leemuripoeg Ville teeb sääred".
 
Raamat räägib ühest leemuripojast, kes on sündinud eriti tobedasse ahvide pesakonda. Seal perekonnas isegi vanad leemurid lihtsalt istuvad, nokivad nina ja narritavad teisi loomi. Ville ei näe mingit väljapääsu, kuid siis tuleb nende džunglisse linnaorav Pierre, kes on nõus ta Prantsusmaale Pariisi kaasa võtma. Nad hiilivad ühele laevale ja jäävad ootama. Aga kui laev kohale jõuab, on kõikjal on ainult jalgrattad ja Eiffeli tornist pole lõhnagi. Ometi on seiklemine Euroopas alguse saanud ja Ville kohtab mitmesuguseid loomi.

Minule see raamat meeldis, sest siin raamatus olevad lood olid väga ettearvamatud. Minu lemmiktegelaseks oli Ville, sest ta oli minu meelest armas. Mulle ka meeldis, et see raamat ei ole lühike.

Seda raamatut soovitan ma kõigile, sest see on kohati üsna põnev. Selle raamatu võib ruttu läbi lugeda, kui ilma süvenemata loed. Parem on siiski keskendudes lugeda. Soovitan kohe laenutada!

Pildiotsingu leemuripoeg ville teeb sääred tulemus

Piret Raud "Natuke napakad lood"- Elisabet

                                                                           
Piret Raud on sündinud 1971 aastal 15.juulil Tallinnas.Ta on eestlane.Kunsti on õppinud Piret Raud Tallinna Kunstiülikoolis.Piret Raud on lastekirjanik.Ma olen varem lugenud Piret Raua raamatutest ka "Tobias ja teine b".
  Selle raamatu lood on päris naljakad.Neid lugusid selles raamatus on kokku30.Selle raamatu lood räägivad üldiselt väga naljakadest sündmusdest.
  Minule meeldis see raamat väga.mu lemmikud lood selles raamatus olid:Notsu,kes ei osanud röhkida,Kalade teeõhtud ja Kallistav kampsun.Lugu mis mulle selles raamatus ei meeldinud oli:Printses ja lohed.
  See raamat oli väga naljakas. Soovitan seda raamatut kõigile.Loeksin seda raamatut veel mitu korda.Pildiotsingu Piret Raud tulemus

Rachel Ren´ee Russell "Luuseri päevik lood mitte kuigi õnnelikust südamemurdjast" Angelina Veronica


Rachel Ren´ee Russell on sündinud 13. märtsil aastal 1959. Ta on sünnitanud 2 tütart. Rachel Ren´ee Russell on 59-aastane. Ta on lastekirjanik kes on kirjutanud näiteks ka Luuseri päevik lood mitte kuigi andekast poptähest, Luuseri päevik kuidas pidada päevikut nagu tõeline luuser, Luuseri päevik lood mitte kuigi andekast uisuprintsessist jne.

Raamat räägib Paarikeste peost ja Nikki kardab oma silmarõõmu Brandonit peole kutsuda, kuid lõpuks teeb ta selle ära. Tegelased on: Nikki Maxwell, Makenzie Hollister, Brandon, Chloe, Zoey ja teised. Pärast Brandoni sünnipäeva on Brandon koos Nikkiga nõus minema "Hullu Burgerisse". Kuid siis varastab keegi Brandoni telefoni ja Brandon ei saagi Nikkiga kuhugile minna.

See raamat oli parem, kui eelmised, sest see oli paksem, ilusam ja põnevam. Ma ei arva, et seal peaks olema midagi veel paremat, sest seal oli kõik hästi tehtud. Eriti meeldib mulle see, et lõpuks sai Brandon oma telefoni tagasi ja ta sai koos Nikkiga hästi läbi.

Luuseri päevik on imeline raamatmis räägib kogu aeg Nikkist, kes satub igasugustesse seiklustesse. Mackeinzie võtab kogu  aeg Brandoni tähelepanu Nikkilt ära ja neil on raske normaalselt suhelda. Ma soovitan seda raamatut kõigile, kes ei ole seda veel lugenud!


Louis Sachar "Pahupidikooli isemoodi lood" - Mariel Mammu


Louis Sachar on populaarne Ameerika Ühendriikide laste kirjanik,kes sündis New Yorgis. Kui ta käis keskkoolis, kirjutas ta oma esimese lastele mõeldud jutu: ´´Pahupidikooli isemoodi lood``,kus üks tegelane nimega Proua Mürk,kes vihkas lapsi aga armastas õunu hakkas lapsi õunateks muutma. Proua Pärl aga armastas lapsi ja tema arust olid lapsed nii nunnud, et nägid välja nagu ahvid ja Proua Pärl veel imestas, et nad oskavad räekida.
Minu arust ei ole see raamat naljakas aga tobe on küll, näiteks üks tüdruk tahtis oma varbad maha müüa(see ei ole ju normaalne.)
Loe ka sada raamatut kui tahad teada kuidas Leslie tahtis oma varbaid maha müüa siis loe see raamat kähku läbi.

Tegelased on:

Proua Mürk, Proua Pärl, Joe, Sharie, Todd, Bebe, Kalvin ja Myron.

Minu lemmik tagelane oli Proua Mürk, sest ta oskas oma klassi lapsi õunteks muuta.



Pildiotsingu pahupidikooli isemoodi lood tulemusPildiotsingu louis sachar tulemus

Mariel Mammu

J. K. Rowling "Harry Potter ja saladuste kamber" - Matu



J. K. Rowling on kasvanud Londonis. Ta on kirjutanud 8osa Harry Potterit. Tänu nendele 8-le Harry Potteri osale on ta väga kuulus. Tema raamatutest on ka filme tehtud.

Pildiotsingu harry potter ja saladuste kamber tulemus
See raamat räägib poisist nimega Harry. Ta tädi ja onu hoiavad teda kodu vangis. Lõpuks päästis ta Ron kes hakkas muretsema kui Harry tema kirjadele ei vastanud.Kui naad tahtsid minna rongile siis oli sala uks kinni rong oli läinud. Naad tahtsid minna lendava autoga.... aga neid nähti ja pandi ajalehte.


Mulle meeldis väga see raamat. Soovitaksin seda raamatut neile kellele välja mõeldud asjad.Ma loen kindlasti ka teised osad läbi.(Osta see kui meeldib!)















Liz Pichon "Tom Gates. Natuke vedanud" - Eliis

Ma lugesin raamatut "Tom Gates Natuke vedanud". Selle raamatu autor on Liz Pichon . Liz Pichon on Suurbritannia kirjanik ning ta kirjutab kõik oma raamatud ise. Ta on küll juba 55-aastane, kuid oskab kirjutada suurepäraseid ning väga naljakaid raamatuid.Selle raamatu kirjutas ta 4 aastat tagasi.Ta on veel kirjutanud peale Tom Gatesi raamatute näiteks "Mimmu ja Kräämu,lugu kahest kiisust","Minu väike õde Doris",Minu suur vend Borid" ja "Väga kole putukas".

Selle raamatu põhitegelane on Tom Gates.Ta parim sõber Derek ja veel üks ta sõber Norman osalevad ühel võistlusel oma bändiga "Zombi koerad". Kuid neil oli samal päeval kehalises ujumine ning Tom võttis kogemata šampooni asemel ema isepruunistava kreemi kaasa ning pärast oli ta terve nägu laiguline. Se ei tulnud maha ka nii et ta pidi sellel võistlusel laigulise näoga esinema.

Mulle meeldib väga Liz Pichoni raamatuid lugeda,kuna neis on väga palju pilte ja suur tekst.Mulle meeldis kõik selles raamatus ning ma ei oska midagi muuta.Nüüd mine kiiresti raamatukokku ja laenuta se.(Poest võid ka osta).

Eliis




pühapäev, 4. november 2018

Bobbie Peers "Orbulaatoriagent" - Mikk

Bobbie Peers on pärit Norrast. Ta on kirjutanud kolm raamatut. "Lüriidiumivaras", "Krüptoportaal" ja "Orbulaatoriagent". See arvustus räägib "Orbulaatoriagendist". Bobbie Peers on 44-aastane. Ta on ka filmirežissöör.

Kõigepealt jääb kell seisma Big Ben'i tornis. Siis ilmub välja Orbulaatoriagent. Williamil on palju küsimusi, nagu näiteks mida üldse Orbulaatoriagent Willamist tahab. Seal raamatus olid peamised tegelased William, Iscia, Cornelia ja Phil. William peab lahendama orbulaatori, ning sellega ta jääb natukene hätta.

See raamat ajas mind mõtlema igasugustest kummalistest asjadest, mida pole tegelikult olemas. See kõik lõppes minuarust liiga kiiresti, sest kõik asjad toimusid üksteise otsas ning liiga kiiresti. Mulle meeldis see koht, kus nad olid Big Ben'i käikudes. Hirmus oli see koht, kus Cornelia oli nad peaaegu kätte saanud, aga Iscia viskas Corneliale raadio, mis teleportis ta ära.

See raamat meeldis mulle, sest mõned kohad olid hirmsad, mõned olid naljakad. Raamat sobib kõigile, peamiselt õpilastele. Soovitan sul minna raamatukokku, et laenutada see raamat. Poest ostmine ei tee ka halba.

Mikk

esmaspäev, 24. september 2018

Carlo Collodi "Pinocchio"



"Pinocchio" on üle saja aasta  vanune raamat. Selle raamatu autoriks on Carlo Collodi. Ta oli itaallane. Seda raamatut on tõlgitud 240 erinevasse keelde ja müüdud üle 80 miljoni. 
See raamat räägib seiklustest, rõõmust ja kurbusest, sõpradest ja päästmisest. Mu lemmiktegelane on tigu, kes on väga aeglane.
See raamat tegi mind peamiselt kurvaks, sest kõik petsid puunukku. Vahel oli siiski ka lõbus, näiteks aeglane tigu, kes tuli uksele kolme kuni nelja päeva pärast, kui Pinocchio jalg juba ukse tagumisest valus oli ja ta karjus türa.
Kokkuvõtteks ütlen, et see raamat on seiklus. Kahjuks on autor surnud, enam selliseid raamatuid juurde ei tule. Nüüd jookse kohe poodi või raamatukokku, et sa ilma ei jääks. See klassikaline muinasjutt on lugemist väärt!

Pildiotsingu pinocchio tulemusPildiotsingu pinocchio raamat tulemusHarri

Martin Widmark "Sünnipäevamõistatus"


Martin Widmark elab 1980. aastast alates Stockholmis. Ta on hariduselt põhikooli kesktaseme õpetaja ja ta on töötanud kümme aastat Rinkebys kool. Lisaks kirjanduslikule tegevusele õpetab praegu immigrantidele Rootsi keelt. Ta kirjutab lasteleraamtuid ja koostab õppevahendeid.


Tegelased on: Lasse, Maia, Politseiülem, Anita Falima, Renate Gloss, ja Leopold. Kõik Widmargi raamatud on mõistatused, nii ka ´´Sünnipevamõistatus´´. Selles raamatus oli algamas Muhammedi sünnipäeva pidu ja tuli koogi tegemise võistlus. Kolm pagarit võtsid osa ja auhinnaks oli 8000 krooni. Pagarid olid oma kooke esitamas aga kui Renate Gloss enne lauale kooki panekut urgitses oma nina ei olnud ilus vaataepilt pärast ei tahtnud seda kooki keegi ja Renate oli solvunud. Selles raamatus toimub palju tegevust koguaeg. Lugege seda raamatut. 3 põhjust miks!
1) Sulle meeldib kook!
2) Seal on Muhamedi juube!
3) Lasse seoti kinni, see oli äge!

Mulle meeldis see raamat, sest seal seoti Lasse kinni. Mulle ei meeldi see raamat, sest algus oli igav. Kokkuvõttes on see minu suvelemmik  raamat kuna seal seoti Lasse kinni.


                MA SOOVITAN SEDA RAAMATUT NII POISTELE KUI KA TÜDRUKETELE!!!


           Laud/Tugevus

Stephaine Milton "Minecraft ellujääjate saladuste raamat"

Sephaine Milton tegi raamatu,et õpetada kuidas ellu jääda ja aidata inimesi Minecraftis ta on ka
kirjutanud Minecraft Essential handbook, combat handbook, complete handbook, guide to enchantments ja veel raamatuid.
Raamat õpetab, kuidas ellu jääda Minecraftis ja õpetab, kui ehitad portaale, siis saad sealt teada, milline su seljakott peab olema ja õpetab ehitama baase.
Minu arvamus on, et see on nii hea raamat. Ma õppisin palju sealt.




Rudolf

Pildiotsingu minecraft ellujääjate saladuste raamat tulemus

Stephanie Milton "Minecraft PVP Minimängud"

                                  

                                                     


                      Minecraft PVP Minimängud raamatu on teinud Stephanie Milton.Ta on Mojangi tiimist ja mojang tegi minecrafti.Stephanie Milton on veel teinud raamatud algajate käsiraaat,redstone käsiraamat,saladuste käsiraamat,redstone õpetus,põrgu ja löpp ja paljusid veel.



                                              


Seal raamatus võid sa õppida pvpst ja paljudest minimängudest nagu näiteks:Taevasõjad,eluka lained ja gladiaatorite heitlus.Mina sain isegi teada uusi minimänge näiteks noolegolf.Seda raamatut soovitan ma mänguritele.


                                                                                KRISTOFER

                                                   

         

















Pildiotsingu minecraft pvp minimängud tulemus









pühapäev, 23. september 2018

Flora Geyer „Saladin“

Flora Geyer nime järgi on ta mees aga raamatust ega internetist ei leia midagi. Ta on ajaloo kirjanik. Tal on väga huvitavad raamatud!  
Saladin oli muslimi sõdalane, kes kaitses oma rahvast. Tänapäeval on maailmasõjad, aga sel ajal olid ristisõjad. Kolmandal ristisõjal Saladin kogus suure sõjaväe, milles oli 50 000 meest. Nad asusid teele sadade paatidega, aga reisi ajal hukkus nende pealik. Paljud kaotasid pea ja läksid koju, aga teised edasi. Väga paljud said surma teel pühamaale, aga  väga vähesed jõudsid kohale.
Mulle väga meeldib see raamat ja ma arvan, et see on mu lemmik, sest mulle väga meeldib ajalugu. Ma enne ei teadnud sellest loost ja see ei ole täiesti tõsi, et autor võis midagi ise lisada. Pildid oleksid võinud olla natuke paremad.
                                                                                                                                                                                                                                                                Roven                                                                               Pildiotsingu SALADIN Flora Geyer tulemus

reede, 21. september 2018

Liz Pichon "Tom Gates Suurepärased ettekäänded ja muu hea kraam"

     Arvustus               
" Tom Gates Suurepärased ettekäänded ja muu hea kraam" Liz Pichon                         

Image result for Excellent Excuses (and other good stuff)Liz Pichon on sündinud 11. augustil 1963 aastal. Vanuseks 55 aastat. Autor teeb ka pilte. Abikaasa on Liz Pichonil Mark Flannery. Liz on sündinud Londonis, Suurbritannias. Ta on kirjutanud väga palju lasteraamatuid.
       Mina lugesin raamatut "Tom Gates Suurepärased ettekäänded ja muu hea kraam". See on Tom Gates´ i raamatute 2.osa. Tom on 5.f klassi poiss, kes on bändis Zombi-koerad ja ta armastab joonistada. Tema parim sõber on Derek. Derekiga on tal väga hea sõprussuhe. Tomil on suur õde Delia, kes kannab kogu aeg päikeseprille ja on pahur (Ja minu arvates üsna imelik). Delia ja Tom ei saa üldse omavahel läbi. Tomil on palju naljakaid, piinlikke ja imelikke seikluseid. Tal on vaenlane Marcus Meldrew, kes ajab Tomi kogu aeg meelega närvi. Tomile meeldib Amy Porter ja kuulus bänd Dude3.
   See raamat on tore, sest see oli naljakas, paneb mõtlema ja seal oli palju joonistusi.Soovitan seda lugeda 3.-4. klasside õpilastel. Kavatsen kindlasti ka teisi järgesi lugeda.

 Helina

 
 

teisipäev, 18. september 2018

Rachel Renee Russell "Luuseri päevik Lood mitte kuigi õnnelikust südamemurdjast"

       Rachel Renee Russell on advokaat, kes elab Põhja-Virginas koos ärahellitatud lemmiklooma Yorkiega. Tal on kaks tütart, kes on suureks kasvanud. Hobi korras kasvatab ta lillasid lilli. Ja muidugi kirjutab ka lasteraamatuid.

       Raamat "Luuseri päevik Lood mitte kuigi õnnelikust südamemurdjast" räägib teismelisest tüdrukust Nikkist. Tal on kaks parimat sõpra Zoey ja Chloe, õde Brianna ja vaenlane MacKenzie. Tal on ka silmarõõm Brandon. MacKenzie ei taha ,et Brandoniga suhtleks. MacKenzie teeb kõik ,et Brandon endale saada.

       See raamat tegi mind vahepeal pahaseks,sest Nikki õde Brianna Nikkile halba.
Ma soovitan seda raamatut tüdrukutele ,sest seal on räägitud armastusest ja ma arvan ,et poisid ei huvituks sellest.

       Ma soovitan seda raamatut tüdrukutele veel ka seetõttu,et peategelaseks on tüdruk ja seal on ainult tüdrukute saladused. Mulle meeldis väga see raamat,sest seal juhtus koguaeg midagi põnevat.
Osta raamat kohe!

      Mari-Ann

esmaspäev, 17. september 2018

J. K. Rowling "Harry Potter ja tarkade kivi"


"Harry Potter ja Tarkade kivi"

J. K. Rowling



J. K. Rowling oli suvaline naine kuni ta kirjutas raamatu nimega "Harry Potter ja tarkade kivi" ja teisi Harry Potteri raamatuid. Pärast seda muutus ta maailmakuulsaks ja nüüd nimetatakse teda üheks maailma rikkaimaks kirjanikuks.
 Harry Potter oli poiss kes läheb võlurite kooli võlukunsti õppima. Rongiga sõites sai ta endale sõbra, kelle nimi oli Ron. Hiljem said nad veel ühe sõbra, kelle nimi oli Hermione. Kõik koos hakkasid nad õppima, kuidas sõita luuaga, kuidas teha nõiajooke, kuidas kasutada võlukeppi ja erinevaid loitse. Näiteks: hõljumisloits, luku lahtimuukimise loits ja veel palju teisi.
See raamat oli väga hea, aga mulle oleks meeldinud kui seal poleks poissi nimega Malfoy.Mulle meeldis selle raamatu juures see, et seal olid väga naljakad õpetajad.
See raamat meeldis mulle väga, seega annaksin sellele hinde 5-, sest alati saab paremini. Soovitan seda kõigile, kellele meeldib rahulikult ja vaikselt lugeda. Lippa poodi seda ostma!
"Harry Potter" J. K. Rowling





 Mathias

Jaan Rannap "Agu sihvka annab aru"

Jaan Rannap on Eesti kirjanik. Jaan Rannnap on 87-aastane. Ta on kirjutanud väga palju loomalugusid näiteks:"Nublu", "Põder kes käis varvastel" ja "Topi".

See raamat räägib poisist nimega Agu. Tal on sõbrad Kiilike ja Kaur ning veel teisi. Nad satuvad erinevatesse seiklustesse näiteks panid nad kooli auto tööle. Minu lemmik peatükk oli kuidas nad öörahu rikkusid, sest seal ei olnud ühtegi igavat kohta.

See raamat oli tore, sest igas selle raamatu peatükis oli vähemalt üks põnev asi. Selle raamatu halb külg on see, et sellel polnud lõppu.

Ma valisin selle raamatu, sest mu ema soovitas seda raamatut. Rutta raamatu kokku ja laenuta see raamat ja saa teada oma lemmik peatükk!

Aron