reede, 9. november 2018

Liz Pichon "Tom Gates Geniaalsed ideed (enamasti)" - Helina

     

 Selle raamatu autor, mida ma lugesin, on Liz Pichon,kes on sündinud 11. augustil 1963. aastal. Tema vanuseks on 55 aastat. Autor teeb ise pilte. Liz Pichon sündis Londonis,Suurbritannias. Ta on kirjutanud palju lasteraamatuid.
Mina lugesin raamatut "Tom Gates Geniaalsed ideed (enamasti)". See on Tom Gates`i järje 4. osa. Tom on genialsete ideedega (enamasti) 5. klassi poiss. Tomile meeldib väga igale poole sirgeldada. Koolis istub tema kõrval Marcus Meldrew. Marcus ja Tom vihkavad üksteist. Marcusele meeldib mõekda, et temalgi on head ideed. Enamasti on need kõik halvad. Näiteks talendisõul kuulutab ta, et on "Võlu-Marcus", mis kõlab nagu "Võlu-Marker". Selle raamatu alguses oli esimene asi Tomi kohutav šokk! Tom oli vannitoas ja teeskles, et käib duši all. Samal ajal luges koomiksit (nagu kombeks). Kui keegi hakkas uksele eriti kõvasti koputama. Tom eeldas, et see on tema õde Delia...nii, et Tom eiras teda. Siis koputas see inimene veel ja veel ja veel. Kui Tom lõpuks koomiksi lugemise lõpetas, siis avas ta ülimalt ettevaatlikult vannitoa ukse. Ta eeldas, et Delia kisab ta peale venitamise eest, aga ta ei eeldanud näha hommikumantlis Deliat, kellel olid juuksed nagu muda ja tal ei olnud päikeseprille ees! See oli kohutav vaatepilt! Tomist väljus vali "Aaaaaah!" Siis nägi ta oma isa erk-sinistes rattaliibukates. Tom oli sõnatu. Ta ei suutnud otsustada, kumb on hullem: isa erksinistes rattaliibukates või Delia ilma päikeseprillideta. Selle raamatu iga teise lehekülje nurgas oli putukas, kes tegi tantsuliigutust. Kokku tuli sellest tants.
Mina arvan, et see raamat ei olnud väga naljakas, kuid see oli huvitav. Seda raamatut soovitaksin lugeda 3.-5. klassi poistel. See raamat sobib ka tüdrukutele, kellele meeldib väga Tom Gates.
Raamat oli tore. Kui ma kirjutaksin raamatut, kirjutaksin teistmoodi. Punktisüsteemis annaksin sellele raamatule kuus kümnest.


Helina

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar