kolmapäev, 24. aprill 2019

Rudyard Kipling "Džungliraamat" - Kaur

      Joseph Rudyard Kipling oli briti kirjanik. Ta sündis 30. detsembril 1865. a Mumbays. Nii proosas kui ka luules ülistas Kipling mehisust, tugevaid isiksusi ja Briti kolonisaatoreid. Ta suri 18. jaanuaril 1936. a Londonis. Kuulsad on tema loomajutud, nt "Džungliraamat", eesti keeles lühendatult pealkirjaga "Mowgli" ja muinasjutud "Jutte väikestele lastele".
           Ma valisin selle raamatu, sest teised klassikaaslased olid seda lugenud ja soovitasid. Tahtsin teada, kas kõik on raamatus nii nagu multifilmis. Selgus, et ei olnud, raamat oli huvitavam. Multifilmis on tehtud sündmused juppideks ja kõik lõpeb alati hästi. Raamat on loomulikum, seal on ka kurbi sündmusi.
Raamatu peategelasteks on poiss nimega Mowgli, karu Baloo, ja panter Bagheera.
Isa- ja emahunt leidsid India džunglist väikese beebi ja viisid ta oma hundikarja kohtu ette. Seal otsustati, et Baloo ja Bagheera kasvataksid ta ülesse. Džunglis kasvades toimus palju seiklusi. Mowglist sai lõpuks džunglikuningas, kes kaitses oma loomadest sõpru inimeste ja muu kurja eest. Lõpuks kohtus ta uuesti oma emaga ja läks inimeste juurde tagasi elama.
Mulle sobis see raamat, kuna mulle meeldivad loomad ja loodus. Sain raamatust teada, et loomad võivad olla targemad kui sa ise arvad. Soovitan seda lugeda koolilastel. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar