kolmapäev, 17. aprill 2019

Jo Nesbø ,,Doktor Proktor ja maailma lõpp. Võib-olla" - Loore


    Jo Nesbø on Norra kirjanik ja muusik. Tuntuse saavutas ta kriminaalromaanidega. Aastal 2007 avaldas Nesbø oma esimese lasteraamatu "Doktor Proktori puuksupulber". Nüüdseks on  juba 5 raamatut doktor Proktori, Lise ja Bulle seiklustest.
    Tervest maailmast hakkab sokke kaduma. Ühel päeval, kui õpetaja Gregor Galvanius lumme kukub, näeb Bulle kedagi või midagi väga imelikku. Sellest jäid maha märja soki jäljed. Bulle ja Lise uurisid LKOSTESt ("Loomad, kelle olemasolust sa teada ei soovi") ja said teada, et see, keda Bulle nägi, oli kuukameeleon. Kuukameeleon maskeeris end laulvaks kiropraktikuks ja hüpnotiseeris inimesi, kes vaatasid saadet "Laululahing". Norra Kuningriigist sai Ühendriik ja kuningas saadeti Lõuna-Trøndelagi. Kuukameeleonid tegid hiiglasliku vahvlimasina ja valmistasid inimesi endale söögiks. Sel päeval, kui norralased hakkasid Taanit vallutama hüpnotiseeris kuningas inimesed Hallvard Tenoreseni vastu (kuukameelion, laulev kiropraatik). Inimesed tapsid kõik kuukameeleonid. Tenoreseni ehk pea kuukameeleoni sõi ära 18 m pikkune anakonda, kes elab Norra kanalisatsioonis.
   See raamat oli väga põnev, sest ma lugesin selle 1 päevaga läbi ja mitte ükski kord ma ei tahtnud panna seda raamatut käest ega midagi muud teha. 
   Ma soovitan soojalt seda raamatut nii poistele kui ka tüdrukutele. Laenuta see raamat raamatukogust või osta raamatupoest!

  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar