pühapäev, 28. aprill 2019

Mark Twain "Huckleberry Finni seiklused" - Angelina

 Mark Twain "Huckleberry Finni seiklused"- Angelina


Samuel Langhorne Clemens, tuntud oma pen-nimega Mark Twain, oli Ameerika kirjanik, humorist, ettevõtja, kirjastaja ja lektor. Tema romaanideks on Tom Sawyeri seiklused ja selle järge, Huckleberry Finni seiklused, viimast nimetatakse sageli "Suure Ameerika romaaniks". Ta on sündinud 30. novembril, aastal 1835, Ameerika Ühendriigis. Ta suri 21. arillil 1910, ta oli 75 aastane. Ta täielik nimi olli Samuel Langhorne Clemens. Ta on kirjutanud veel raamatuid, nagu "Elu mississippi peal". Ta kirjutas Inglise keeles erinevaid raamatuid. 
See raamat räägib Huckleberry Finnist ja tema seiklustest. Ta on elanud kogu oma elu väikses St. Petersburgi linnakeses Missouri osariigis. Ta isa on selle linnakese joodik ja teda polnud kuigi tihti näha. Seetõttu veetis Huck suurema osa elust Mississippi kallastel kala püüdes, lävepakudel magades ning oma sõbra Tom Sawyeiga seigeldes. Siis otsustas lesk Douglas ta enda juurde võtta ja oma pojana kasvatada, kuid Huck teadis, et kogu aeg majas elada oli ränk. Lesk sundis teda ennast pesema ja korrastama ja kindlatel kellaaegadel sööma minema. Ta viis Hucki isegi kirikusse, kuigi see Huckile ei meeldinud. Kui Huck seda enam ei suutnud kannatada, jooksis ta minema. Siis tundis Huck ennast vaba ja õnnelikuna. Kuigi ta ei olnud kaua aega vaba, sest lesk Douglas leidis Hucki ja tõi ta tagasi koju. Lesk mõtles, et võiks Hucki kooli saata ja nad hakkasid õppima kooli jaoks. Õppimine oli Hucki jaoks piin, kuigi ta hoidis ennast. Kui kooli pidi minema, ei läinud Huck sinna. Edasi oli veel põnevam. Võtke kiiresti selle põneva raamatu ja lugege seda lõpuni! See raamat on põnev!
Mulle meeldis see raamat, sest seal oli seikluseid, see oli natuke ka kooli teemaline ja see lõppes hästi nagu see algaski. Paadid, puhtas looduses elamine ja ööbimine, põgenemine, valetamine (natuke) ja plaanide mõtlemine! Kõlab hästi ja on kohe väga uudishimulik, tahaks seda kindlasti kunagi lugeda!
Mul meeldis see raamat ja arvan, et teile meeldib see ka! Mine kas-või kooli vahetundide ajal raamatukokku, aga kui ei ole aega, mine peale koolitundide ja laenuta seda raamatut! See on seal kindlasti olemas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar