reede, 6. märts 2020

William Bruce Cameron, "Koera elu mõte"-Marta


Koera elu mõte
 William Bruce Cameron on sündinud 2 veebruaril 1960. Tema kõige kuulsam raamat on Koera elu mõte. Ta on kirjutanud ka raamatuid Koera teekond koju, koera lubadus, Lily lugu.
 Selle raamatu peategelane on koer Bailey, Ethan, Hannah, Maya, Jakob, Lisa, Wendy ja paljud teised. Kõige tähtsam tegelane oli koer Bailey, sest temast see raamat ju rääkibki. Kõige julmemad tegelased olid Todd ja Victor, sest nad ei käitunud koera ega ka inimestega viisakalt.
 Raamat räägib koerast kes otsib oma elu mõtet-miks me siin oleme. Koeral toimub ees mitu taassündi, kuid tõelise elu eesmärgi leiab ta oma teise peremehe Ethani juurest. Koer elab mitmete peremeeste juures, kuid Ethan on talle kõige kallim. Ta esimene elu lõppes kurvalt tänaval hulkuva koerana. Teine elu viib koera 8 aastase Ethani juurde kes oli armas ja tore ning Bailey hoolitses tema eest hästi. Bailey elu lõppes Ethani juures kurvalt kui Bailey vanaduse pärast magama pandi. Kolmas elu algab tal politseikoera Ellina kes töötab politseiniku Jakobi juures. Kahjuks vigastab Jakob ennast ja Ellie uueks peremeheks saab Maya. Neljandas elus oli Baileyst saanud must Labrador ja naine nimega Wendy oli ta uus perenaine. Kahjuks viis Wendy koera oma ema juurde elama kust Wendy ema uus abikaasa viis koera metsa ja jättis sinna maha. Koeral polnud kuhugi minna niiet ta hakkas lihtsalt kuhugi poole minema. Suureks üllatuseks leidis koer oma vana peremeha Ethani ülesse kuid ta oli vanaks jäänud. Koer jäi Ethani juurde elama ja ta sai nimeks Semu. Kahjuks sai Ethan vanaduses infarkti ja ta suri, kuid koer elas edasi teadmises et ta oli oma elu eesmärgi täitnud. Koera elu eesmärk on olla inimese parim sõber.
 Minu arvates oli see raamat väga liigutav ja pani mind elu tähtsate põhimõtete peale mõtlema. Raamatut lugedes ma küll ei nutnud aga kurb oli see raamat küll. Ma arvan et sellest sai mu üks lemmikraamatutest.
Kujutiste tulemus päringule koera elu mõte Ma soovitan seda raamatut kõigile. See oli armas ja tore ning arvan et see poeks kõigile hinge. Loen kindlasti ja soovitan ka teistel lugeda rohkem loomajutte

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar