reede, 6. märts 2020

Astrid Lindgren "Röövlitütar Ronja"- Mia



„Röövlitütar Ronja“
  
Astrid Lindgren

  Astrid Lindgren oli kuulus Rootsi kirjanik. Aastal 1981 kirjutas Astrid Lindgren raamatu „Röövlitütar Ronja“ ning Eesti keelde tõlkiti see aastal 1978. Tema päris nimi oli Astrid Anna Emilia Lindgren.
Kujutiste tulemus päringule astrid lindgren  Selle raamatu tegelased on Ronja, tema isa Mattis ja tema ema Loviis ja nende röövlid Kolu-Per, Väikejõmm ja paljud teised. Nende vihavaenlased olid Borka, Birk Borkapoeg, Birki ema Undiis ja nende röövlid.
  Ronja sündis ühel pimedal ja tormisel ööl. Sellel samal ööl lõi välk Mattise lossi pooleks. Mattise lossi elanikud kolisid ühele poolele ja elasid seal kuni ühel päeval otsustasid Borka ja tema röövlid minna elama Mattise lossi mahajäätud poolele.
  Kui ronja oli juba suurem ja võis üksi metsas käia siis kohtus ta seal Birk Borkapojaga. Alguses nad üksteisele ei meeldinud aga kui Birk Ronja elu päästis siis ei tundunudski Birk enam nii nõme. Birk ja Ronja said sõpradeks ning kolisid metsa karukoopase.
  Ma soovitaksin seda nii tüdrukutele kui ka poistele ja ka neile kellele meeldib loodus, sest sellest oli seal palju juttu. Veel soovitaksin seda raamatut umbes 10-13 aastastele, sest Ronja oli ka selles vanuses.
Kujutiste tulemus päringule röövlitütar ronja  Mulle see raamat meeldis seal olid ilusad pildid ja vahvad tegelased. Edaspidi tahaks kindlasti mõnda Astrid Lindgreni raamatut lugeda. Järgmiseks loen ma „Kalevipoega“.




Mia

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar