reede, 6. märts 2020

"Kadri" Silvia Rannamaa-Liiisisi


Autor Silvia Rannamaa sündis Tallinnas soomlase ja eestlanna tütrena. Keskhariduse omandas ta Tallinna Tütarlaste Kommertsgümnaasiumis. Aastatel 1943–1944 õppis ta Tartu Ülikooli filosoofiateaduskonnas.

Loo peategelane on Kadri. Ta on häbelik, norgus ja sünge. Tema parim sõber on Anne. Anne on heasüdamlik, hooliv ja abivalmis. Samuti oli seal Urmas. Ta on Sõbralik ja lõbus. Vanaema oli meeldis mulle kõige vähem, sest ta kogu aeg ainult pahandas Kadriga. Minu lemmiktegelane oli Anne tema iseloomu pärast.

Lugu algab sellega, kui Kadri läks esimesse klassi. Alguses ei osanud ta isegi mitte tähti. Ainult Jutal oli sama probleem. Esimestel päevadel tundus kõik ainult allamäge minevat. Kuid peagi sai ta sõbraks  Urma ja Annega. Kuid see ei olnud veel mingi õnnelik lõpp loole. Peagi juhtub Kadriga õnnetus, mis sunnib teda haiglasse jääma. Ta hakkas juba lootust kaotama, et ta sõbrad on ta unustanud. Kuid õnneks ei olnud tal selles osas kaugeltki õigus. Lisaks kõigele muule kolivad nad vanaemaga peagi tema kauakadunud isa juurde.

See raamat ei ole just kõige kergem lugeda. Ometi oli see omaette kogemus. Soovitan seda veidi suurematele lastele. See raamat oli vahetevahel päris igav, sest asju kirjeldati liiga detailselt ja pikalt.
Kujutiste tulemus päringule kadri raamat

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar