reede, 6. märts 2020

Kadri Silvia Rannamaa


Kadri
Silvia Rannamaa
Silvia Rannamaa Sündis 1940 aastal Tallinas ja suri 2007 aastal Tallinas. Ta oli eestlase ja soomlase tüttar ning aastatel 1943-1944 õppis ta Tartu Ülikooli filosoofiateaduskonnas. Aastal 1959 aastal kirjutas ta raamatu „Kadri“.
Tegelasteks olid Kadri kes oli peategelane ja kellel ei vedanud elus üldse,Kadri vanaema Kadri, kes tundus mullekoguaeg liiga kuri, oli ka Kadri sõber Anne kes minuarvates oli üks kadri parimatest sõpradest, oli ka Urmas kes oli Kadri klassivend ja väga hea sõber ja lõpus tuli ka juttu sisse Kadri isa, kes oli kaua aega ära ja lõpuks naasis.
Kadri oli väga üksik tüdruk, kes elas oma vanaemaga keldri korrusel, kus oli pime ja haises kopituse järgi. Kui Kadri läks kooli hakkasid ta klassikaaslased teda narrima ja mõnitama. Natukene aega hiljem juhtus Kadril õnnetus mis viis ta haiglasse ning seal kohtas ta üht toretat naist kes kuulas ära kõik Kadri mured ja aitas teda. Peale seda juhtumit hakkas kõik paremaks minema, Kadri läks uude klassi kus ta leidis palju sõpru ja keegi ei narrinud teda enam. Ja sellest said asjad veel paremaks minna nimelt peale kõike seda head leidis ta lõpuks ülese oma isa ja ta elu erines vägapalju tema algsest elust.
Ma soovitan seda raamatut kõikidele, sest on põnev lugeda kuidas kõik muutub aina paremaks. Ma võin öelda, et algus oli väga põnev, siis keskel oli raamat igav, siis oli jälle põnev, ning läks uuesti igavaks. Naljakas see raamat ei olnud, aga natukene kurb oli.
„Kadri“ raamatul on ka järg „Kadrija kasuema“ seda pole ma veel lugenud,aga tulevikus veel loen. Raamatust sai teada ka natukene minevikust nt pioneeridest. Mulle see raamat väga meeldis ja ma lähen laenutan kohe teise osa.

Kujutiste tulemus päringule Silvia RannamaaKujutiste tulemus päringule Silvia Rannamaa

1 kommentaar: