esmaspäev, 24. september 2018

Carlo Collodi "Pinocchio"



"Pinocchio" on üle saja aasta  vanune raamat. Selle raamatu autoriks on Carlo Collodi. Ta oli itaallane. Seda raamatut on tõlgitud 240 erinevasse keelde ja müüdud üle 80 miljoni. 
See raamat räägib seiklustest, rõõmust ja kurbusest, sõpradest ja päästmisest. Mu lemmiktegelane on tigu, kes on väga aeglane.
See raamat tegi mind peamiselt kurvaks, sest kõik petsid puunukku. Vahel oli siiski ka lõbus, näiteks aeglane tigu, kes tuli uksele kolme kuni nelja päeva pärast, kui Pinocchio jalg juba ukse tagumisest valus oli ja ta karjus türa.
Kokkuvõtteks ütlen, et see raamat on seiklus. Kahjuks on autor surnud, enam selliseid raamatuid juurde ei tule. Nüüd jookse kohe poodi või raamatukokku, et sa ilma ei jääks. See klassikaline muinasjutt on lugemist väärt!

Pildiotsingu pinocchio tulemusPildiotsingu pinocchio raamat tulemusHarri

Martin Widmark "Sünnipäevamõistatus"


Martin Widmark elab 1980. aastast alates Stockholmis. Ta on hariduselt põhikooli kesktaseme õpetaja ja ta on töötanud kümme aastat Rinkebys kool. Lisaks kirjanduslikule tegevusele õpetab praegu immigrantidele Rootsi keelt. Ta kirjutab lasteleraamtuid ja koostab õppevahendeid.


Tegelased on: Lasse, Maia, Politseiülem, Anita Falima, Renate Gloss, ja Leopold. Kõik Widmargi raamatud on mõistatused, nii ka ´´Sünnipevamõistatus´´. Selles raamatus oli algamas Muhammedi sünnipäeva pidu ja tuli koogi tegemise võistlus. Kolm pagarit võtsid osa ja auhinnaks oli 8000 krooni. Pagarid olid oma kooke esitamas aga kui Renate Gloss enne lauale kooki panekut urgitses oma nina ei olnud ilus vaataepilt pärast ei tahtnud seda kooki keegi ja Renate oli solvunud. Selles raamatus toimub palju tegevust koguaeg. Lugege seda raamatut. 3 põhjust miks!
1) Sulle meeldib kook!
2) Seal on Muhamedi juube!
3) Lasse seoti kinni, see oli äge!

Mulle meeldis see raamat, sest seal seoti Lasse kinni. Mulle ei meeldi see raamat, sest algus oli igav. Kokkuvõttes on see minu suvelemmik  raamat kuna seal seoti Lasse kinni.


                MA SOOVITAN SEDA RAAMATUT NII POISTELE KUI KA TÜDRUKETELE!!!


           Laud/Tugevus

Stephaine Milton "Minecraft ellujääjate saladuste raamat"

Sephaine Milton tegi raamatu,et õpetada kuidas ellu jääda ja aidata inimesi Minecraftis ta on ka
kirjutanud Minecraft Essential handbook, combat handbook, complete handbook, guide to enchantments ja veel raamatuid.
Raamat õpetab, kuidas ellu jääda Minecraftis ja õpetab, kui ehitad portaale, siis saad sealt teada, milline su seljakott peab olema ja õpetab ehitama baase.
Minu arvamus on, et see on nii hea raamat. Ma õppisin palju sealt.




Rudolf

Pildiotsingu minecraft ellujääjate saladuste raamat tulemus

Stephanie Milton "Minecraft PVP Minimängud"

                                  

                                                     


                      Minecraft PVP Minimängud raamatu on teinud Stephanie Milton.Ta on Mojangi tiimist ja mojang tegi minecrafti.Stephanie Milton on veel teinud raamatud algajate käsiraaat,redstone käsiraamat,saladuste käsiraamat,redstone õpetus,põrgu ja löpp ja paljusid veel.



                                              


Seal raamatus võid sa õppida pvpst ja paljudest minimängudest nagu näiteks:Taevasõjad,eluka lained ja gladiaatorite heitlus.Mina sain isegi teada uusi minimänge näiteks noolegolf.Seda raamatut soovitan ma mänguritele.


                                                                                KRISTOFER

                                                   

         

















Pildiotsingu minecraft pvp minimängud tulemus









pühapäev, 23. september 2018

Flora Geyer „Saladin“

Flora Geyer nime järgi on ta mees aga raamatust ega internetist ei leia midagi. Ta on ajaloo kirjanik. Tal on väga huvitavad raamatud!  
Saladin oli muslimi sõdalane, kes kaitses oma rahvast. Tänapäeval on maailmasõjad, aga sel ajal olid ristisõjad. Kolmandal ristisõjal Saladin kogus suure sõjaväe, milles oli 50 000 meest. Nad asusid teele sadade paatidega, aga reisi ajal hukkus nende pealik. Paljud kaotasid pea ja läksid koju, aga teised edasi. Väga paljud said surma teel pühamaale, aga  väga vähesed jõudsid kohale.
Mulle väga meeldib see raamat ja ma arvan, et see on mu lemmik, sest mulle väga meeldib ajalugu. Ma enne ei teadnud sellest loost ja see ei ole täiesti tõsi, et autor võis midagi ise lisada. Pildid oleksid võinud olla natuke paremad.
                                                                                                                                                                                                                                                                Roven                                                                               Pildiotsingu SALADIN Flora Geyer tulemus

reede, 21. september 2018

Liz Pichon "Tom Gates Suurepärased ettekäänded ja muu hea kraam"

     Arvustus               
" Tom Gates Suurepärased ettekäänded ja muu hea kraam" Liz Pichon                         

Image result for Excellent Excuses (and other good stuff)Liz Pichon on sündinud 11. augustil 1963 aastal. Vanuseks 55 aastat. Autor teeb ka pilte. Abikaasa on Liz Pichonil Mark Flannery. Liz on sündinud Londonis, Suurbritannias. Ta on kirjutanud väga palju lasteraamatuid.
       Mina lugesin raamatut "Tom Gates Suurepärased ettekäänded ja muu hea kraam". See on Tom Gates´ i raamatute 2.osa. Tom on 5.f klassi poiss, kes on bändis Zombi-koerad ja ta armastab joonistada. Tema parim sõber on Derek. Derekiga on tal väga hea sõprussuhe. Tomil on suur õde Delia, kes kannab kogu aeg päikeseprille ja on pahur (Ja minu arvates üsna imelik). Delia ja Tom ei saa üldse omavahel läbi. Tomil on palju naljakaid, piinlikke ja imelikke seikluseid. Tal on vaenlane Marcus Meldrew, kes ajab Tomi kogu aeg meelega närvi. Tomile meeldib Amy Porter ja kuulus bänd Dude3.
   See raamat on tore, sest see oli naljakas, paneb mõtlema ja seal oli palju joonistusi.Soovitan seda lugeda 3.-4. klasside õpilastel. Kavatsen kindlasti ka teisi järgesi lugeda.

 Helina

 
 

teisipäev, 18. september 2018

Rachel Renee Russell "Luuseri päevik Lood mitte kuigi õnnelikust südamemurdjast"

       Rachel Renee Russell on advokaat, kes elab Põhja-Virginas koos ärahellitatud lemmiklooma Yorkiega. Tal on kaks tütart, kes on suureks kasvanud. Hobi korras kasvatab ta lillasid lilli. Ja muidugi kirjutab ka lasteraamatuid.

       Raamat "Luuseri päevik Lood mitte kuigi õnnelikust südamemurdjast" räägib teismelisest tüdrukust Nikkist. Tal on kaks parimat sõpra Zoey ja Chloe, õde Brianna ja vaenlane MacKenzie. Tal on ka silmarõõm Brandon. MacKenzie ei taha ,et Brandoniga suhtleks. MacKenzie teeb kõik ,et Brandon endale saada.

       See raamat tegi mind vahepeal pahaseks,sest Nikki õde Brianna Nikkile halba.
Ma soovitan seda raamatut tüdrukutele ,sest seal on räägitud armastusest ja ma arvan ,et poisid ei huvituks sellest.

       Ma soovitan seda raamatut tüdrukutele veel ka seetõttu,et peategelaseks on tüdruk ja seal on ainult tüdrukute saladused. Mulle meeldis väga see raamat,sest seal juhtus koguaeg midagi põnevat.
Osta raamat kohe!

      Mari-Ann

esmaspäev, 17. september 2018

J. K. Rowling "Harry Potter ja tarkade kivi"


"Harry Potter ja Tarkade kivi"

J. K. Rowling



J. K. Rowling oli suvaline naine kuni ta kirjutas raamatu nimega "Harry Potter ja tarkade kivi" ja teisi Harry Potteri raamatuid. Pärast seda muutus ta maailmakuulsaks ja nüüd nimetatakse teda üheks maailma rikkaimaks kirjanikuks.
 Harry Potter oli poiss kes läheb võlurite kooli võlukunsti õppima. Rongiga sõites sai ta endale sõbra, kelle nimi oli Ron. Hiljem said nad veel ühe sõbra, kelle nimi oli Hermione. Kõik koos hakkasid nad õppima, kuidas sõita luuaga, kuidas teha nõiajooke, kuidas kasutada võlukeppi ja erinevaid loitse. Näiteks: hõljumisloits, luku lahtimuukimise loits ja veel palju teisi.
See raamat oli väga hea, aga mulle oleks meeldinud kui seal poleks poissi nimega Malfoy.Mulle meeldis selle raamatu juures see, et seal olid väga naljakad õpetajad.
See raamat meeldis mulle väga, seega annaksin sellele hinde 5-, sest alati saab paremini. Soovitan seda kõigile, kellele meeldib rahulikult ja vaikselt lugeda. Lippa poodi seda ostma!
"Harry Potter" J. K. Rowling





 Mathias

Jaan Rannap "Agu sihvka annab aru"

Jaan Rannap on Eesti kirjanik. Jaan Rannnap on 87-aastane. Ta on kirjutanud väga palju loomalugusid näiteks:"Nublu", "Põder kes käis varvastel" ja "Topi".

See raamat räägib poisist nimega Agu. Tal on sõbrad Kiilike ja Kaur ning veel teisi. Nad satuvad erinevatesse seiklustesse näiteks panid nad kooli auto tööle. Minu lemmik peatükk oli kuidas nad öörahu rikkusid, sest seal ei olnud ühtegi igavat kohta.

See raamat oli tore, sest igas selle raamatu peatükis oli vähemalt üks põnev asi. Selle raamatu halb külg on see, et sellel polnud lõppu.

Ma valisin selle raamatu, sest mu ema soovitas seda raamatut. Rutta raamatu kokku ja laenuta see raamat ja saa teada oma lemmik peatükk!

Aron

Bobbie Peers ,,Orbulaatoriagent"

Bobbie Peers ,,Orbulaatoriagent“

  Bobbie Peers on tuntud kirjanik. Ta töötab filmirežisöörina. Ta on teinud neli filmi. Kuulsamad on:  Sniffer, Biblakids. Siiski on ta kirjutanud peale selle raamatu veel kaks raamatut: ,,Lüriidiumivaras“ ja ,,Krüptoportaal“. ,,Lüriidiumivaras ja ,,Krüptoportaal“ on sama sarja eelnevad osad.
    William on ebanormaalne poiss. Ta on umbes 51% inimene. Teda tahavad tappa 2 inimest: Abram Talley ja Cornelia (tema käsilane). Tema kätte tuuakse pakk mille, sees on Orbulaator. Ta viiakse Instituuti hiiglasliku köögikombainiga. Instituudis saab ta teada, et kõik tahavad Orbulaatorit endale ja ta peab selle kiiremas korras ära lahendama ja Abram Talleyst võitu saama. Kui ta Orbulaatori  ära lahendab tuleb neile järele salapärane Orbulaatoriagent, kes viib nad Big Beni tumetatesse käikutesse.
  See raamat ajas mind mõtlema asjadest mida pole olemas. Minu arvates lõppes see raamat liiga kiiresti. Minu lemmikud tegelased olid William, Iscia ja Phil, aga mulle ei meeldinud Cornelia, sest ta rikkus kõik hea koguaeg ära! Kui Instituut kokku värises  jäid ilma oma kodust mitmed orvud ja hävinesid paljud hämmastavad asjad. 
  Ma soovitan seda raamatut tüdrukutele ja poistele. Seda raamatut saab raamatukogust. Rutta laenutama!

Loore

Piret Raud "Kõik minu sugulased"


“Kõik minu sugulased”
                         Piret Raud, arvustus

Ma lugesin raamatut “Kõik minu sugulased“. Selle raamatu autor on Piret Raud. Piret Raud on veel kirjutanud palju lasteraamatuid näiteks Printsess Luluu ja härra Kere,Natuke napakad lood ,Ernesto ja küülikud ja Tobias ja teine B. Piret raua vanemad on ka kuulsad kirjanikud. Nende nimed on Aino Pervik ja Eno Raud.Veel on Piret Raud ka kunstnik ja illustreerija.
Mulle meeldib see raamat, kuna see on väga naljakas. Raamatu põhitegelane on Aadam. Aaadam räägib kõikidest enda sugulastest, kes on üsnagi pentsikud. Näiteks on tal suguvõsas kaksikud Kant ja Nurk, kellest ühel on pea neljakandiline ja teisel kolmnurkne. Siis on veel üks tüdruk Gea, kelle silmad on nii ilusad , et kõik jäävad neid pikalt vaatama. Veel on vanatädi Aime, kes kannab kaelas norskavat medaljoni. On ka sugulasteks kindral ja isegi päris siga.
Ma soovitan seda raamatut kõigile, kellele meeldivad naljakad lood. Ma hakkasin peaaegu iga loo peale naerma. Mulle meeldib see raamat meeldib mulle  nii nagu see on, ma arvan ,et seal ei peaks midagi muutma.
Kõik võiks seda kindlasi lugeda, poisid kui ka tüdrukud. Raamatukogus on ka see olemas. Mine kohe raamatukokku või poodi ja otsi see naljaks raamat kohe ülesse!

Eliis

   

Connie Glynn "Salaprintsess"


Connie Glynn on väga uus kirjanik. Tal on ainult üks raamat ,, Salaprintsess“ millele on oodata teist osa. Connie on pärit Inglismaalt.

   Raamatu peategelane on 14-aastane tüdruk Charlotte Pumpkin, kelle ema suri, kui ta oli 7-aastane. Nüüd elab ta koos oma kasuema Beadyga, kes on endast väga heal arvamusel. Charlotte hüüdnimega Lottie läheb õppima kooli nimega Rosewood Hall , kus tema toakaaslaseks hakkab mässumeelne tüdruk Ellie. Pärast paari nädalat koolis, saab Lottie oma toakaaslase kohta teada suure saladuse. Seejärel hakkab juhtuma õudseid asju, mille pärast läheb Lottie täiesti segi.

   See raamat on väga põnev ja sai minu lemmikraamatuks. Natuke oli lugedes lõppu ka ette aimata, kuid raamatu keskel olin ma koguaeg põnevuse kütkes.Ma soovitaksin seda raamatut rohkem tüdrukutele, sest ma arvan, et see ei meeldiks poistele. Seal rääkis natuke aramastusest ja raamatu peatelane on tüdruk. Kui teil on tunne, et siin raamatus on tegelased ainult tüdrukud, siis eksite. Siin raamatus on ka poisse, aga neid on vähem kui tüdrukuid. Mulle ei meeldinud see, et raamat lõppes äkki ära ja mul jäi palju küsimusi lahendamata, aga jään teist osa ootama. Nii et kui oled huvitatud, siis mine raamatukokku ja laenuta see!               

Marta  

Bobbie Peers "Lüriidiumivaras"


Bobbie Peers “Lüriidiumivaras”

Norra lastekirjanik Bobbie Peers on kirjutanud Norra parima lasteraamatu 2016 “Lüriidiumivaras”. Bobbie Peers on nii lastekirjanik kui ka filmirežissöör. Bobbie Peers on teinud neli filmi.                                                                                                 
Raamat “Lüriidiumivaras räägib ühest koodimurdjast. Tema nimi on William. Tema sees on 49% lüriidiumit. Ta saadetakse Instituuti kus on palju lahedaid roboteid. Ta komistab alguses tolmuimejaroboti otsa. Hiljem kohtab ta Isciat küberneetika aias.
See raamat on mu lemmik raamat. See on kogu aeg  huvitav, näiteks Instituudis on nii palju huvitavaid roboteid ja William räägib enda toa uksega. Ma oleksin tahtnud lõppu pikemaks teha.
Ma soovitan seda raamatud kõigile. Mine laenuta see kohe!                                             Ken
Pildiotsingu lüriidiumivaras tulemus
Bobbie Peers "Lüriidiumivaras"


Mika Keränen "Varastatud oranž jalgratas"


                                                          Arvustus
                             
    Mika Keränen                Varastatud oranž jalgratas     
                                                
   Mika Keränen on avaldanud eestikeelse luulekogu „Tähelepanekuid noorusaastatest“. Ta on tõlkinud soome keelde eesti kirjandust. Muu hulgas Andrus kivirähki ,, Romeo ja Julia“ ning Mehis Heinsaare ,,Härra Pauli kroonikad „.

   „Varastatud oranž jalgratas „ on laste krimijutustus, mille tegevus toimub Tartus Supilinnas. Peategelane Mari asub koos oma sõprade ja prantsuse buldogi Matiga
 otsima Belgia professorilt varastatud jalgratast. Otsimise käigus saadi lõpuks jälile.

    Minu arvates oli see raamat põnev ja naljakas, sest seal jälitati röövlit ja jälitati ka teisi inimesi. Ma soovitan seda raamatut kõigile. Minu lemmiktegelane on Mati, sest ta on koer.

   Mulle meeldis see raamat, sest seal oli juttu nende elust ja toimetustest. Näide: Mari astus uksest välja ja hüples graatsiliste balleti sammudega mööda aukliku teed. Minge ruttu poodi seda raamatut ostma!
                                                                                                                                                                                       









kaur             

Leelo Tungal "Kristiina, see keskmine"


                                                     “ Kristiina, see keskmine “
                                                 Leelo Tungal

See raamat ei ole ainuke mis oli teinud Leelo Tungal. Ta on kirjutanud raamatuid nagu näiteks: Varese valu, Seltsimees laps je suured inimesed, Minu eesti keelne raamat jne.
 “Kristiina, see keskmine” on esmakordselt avaldatud 1989. aastal. See raamat räägib ühest perest kelle ema sünnitab sündis väike tüdruk. Järgmisel päeval oli tal sünnipäev. Kristiina küll arvas, et see on imelik, et tüdruk saab juba ühe aastaseks, aga siis tuli välja, et tüdruk on ühe  päevane. Sel päeval läksid Kristiina ja isa turgile ja kui Kristiina nägi seal koera, tahtis ta kohe teda. Kristiina palus VÄGA isat osta talle koera, kuid isa ei tahtnud seda teha. Lõpuks ostiski isa koera.
Mulle tekitas see raamat natuke kadeduse tunnet, sest noh mina ei saa KUNAGI koera või mõnda teist lemmiklooma! Pärast tekitas see mulle vedamist tunnet, sest mul ei ole sihukest õde, kes sodiks mulle terve vihiku ja pärast peaks vanemaid kooli vedama.
Jookse praegu! Laenuta ja saad teada sellest raamatust kõike! ( sul on veel aega, sa jõuad! )


Pildiotsingu kristiina see keskmine tulemus


Angelina

Andrus Kivirähk „Tilda ja tolmuingel“

Arvustus
„Tilda ja tolmuingel“
Andrus Kivirähk

Andrus Kivirähk on Eesti lastekirjanik. Ta on Eestis väga kuulus, sest ta on kirjutanud palju raamatuid, näiteks: „Kaka ja kevad“, „Sirli, Siim ja saladused“, „Limpa ja mereröövlid“ ja „Mees, kes teadis ussisõnu“. Tema kõige uuem raamat on „Tilda ja tolmuingel“.
 See raamat räägib ühest tüdrukust kelle nimi on Tilda. Tilda ema töötab Abel Ragnarsoni leiutiste müüjana, aga Tilda isa on surnud. Tema isa oli lendur. Ükskord nägi Tilda tolmuinglit. Tolmuinglit ei näe peaaegu mitte keegi. Teda näevad ainult need kes on sündinud päikese käes
Pildiotsingu tilda ja tolmuingel tulemusSee raamat oli vahepeal naljakas ja lõpus oli põnev. Soovitan seda raamatut 1.-5. klassi tüdrukutele. 


 Mirtel






Liz Pichon „Tom Gates." Äge maailm“




Arvustus
„Tom Gates." Äge maailm“
Liz Pichon

Tom Gatesi on kirjutanud Liz Pichon. Liz Pichon on kirjutanud veel palju Tom Gatesi raamatuid. Tean tema kirjutatud Tom Gatesi raamatutest näiteks: "Suurepärased vabandused", "Geniaalsed ideed (enamasti)". Mina ise olen lugenud kahte Tom Gatesi raamatut. Aga Liz Pichon pole kirjutanud ainult Tom Gatesi raamatuid, vaid ta on ka kirjutanud raamatuid näiteks: "Väga kole putukas", "Minu suur vend Boris.", "Mimmu ja Kräämu lugu kahest kiisust"


         
Minu loetud raamatu tegelased on Tom, Derek, Delia, ema, isa, Mark, Amy, vanaema ja vanaisa.
Tom Gates on poiss, kes käib 5.f klassis. Tal on vanem õde Delia, kes kannab kogu aeg päikeseprille ja ema ja isa ning vanaema ja vanaisa. Tema parim sõber on Derek. Tomil ja Derekil on oma bänd, mille nimi on Zombi-koerad. Aga nende lemmik bänd on hoopis Dude3. Tom tahab minna Dude3 kontserdile. Tomi klassis käib üks poiss, kelle nimi on Marcus. Marcus ei meeldi Tomile. Tom peab istuma Marcuse kõrval. Tomi klassis on ka tüdruk Amy, kes meeldib Tomile. Tom peab koolis rääkima oma suvest ja siis ta räägib sellest, kuidas ta telkimas käis. Tom peab kogu kooli ees laulma tema kirjutatud laulu ja tunni ajal kui hr Fullerman ei vaata, siis meeldib Tomile joonistada.
Mulle meeldis see raamat, sest seal sai palju nalja, seal raamatus on palju erinevaid lapsi, kes kõik on kuidagi veidrad. Mulle ei meeldi selle raamatu juures see, et seal on must-valged pildid.
Soovitan seda kõigile, kellele meeldivad raamatud, kus saab palju nalja ja on palju pilte!



Mia Rebeka

Jeff Kinney "Diary of a Wimpy Kid The Getaway"



Jeff Kinney

Diary of a Wimpy Kid The Getaway



            Jeffrey Patrick Kinney on Ameerika karikaturist, produtsent ja lastekirjanik. Tema kõige kuulsam raamatusari on "Ühe äpardi päevik". "Ühe äpardi päeviku" raamatute põhjal on tehtud ka filme.
            Raamat "Diary of a Wimpy Kid The Getaway" räägib Greg Heffley perekonna äpardustest ja juhtumistest. Selles raamatus läheb Greg koos oma perega Isla de Coralesse jõulustressi maandama. Paar päeva reisil teeks Heffley perekonnas imesid. Kuid varsti avastavad nad, et nii öelda paradiis on lihtsalt raha raiskamine. Päikesepiste, kõhuprobleemid ja ämblikud vannitoas võivad rikkuda terve pere reisi. Kas nende tripp välismaale saab päästetud?
            Mulle meeldis see raamat, sest ma ei teadnud kunagi, mis edasi juhtub. Mulle ei meeldinud selles raamatus Gregi väikevend Manny, sest ta tegi rumalusi ja korjas mürgiseid putukaid ja meduuse. See oli väga naljakas raamat, aga kui need äpardused oleks päriselt mingi perega juhtunud, oleks see väga kurb perekond olnud.

            Ma soovitan seda raamatut lugeda nii tüdrukutele kui ka poistele, kellele meeldivad naljad. Selles on piisavalt lehekülgi ja seda on lihtne lugeda, kuigi see raamat on inglise keeles. Rutta kohe poodi seda ostma, sest seda pole veel raamatukogus! 

Kristin










Stephenie Meyer "Videvik"










Stephenie Meyer“Videvik“
Arvustus
Stephenie Meyer on Ameerika kirjanik. Paljud ei tea seda kirjanikku, isegi mina mitte. Ta on kirjutanud veel teisi „Videviku“sarja osi.
Raamat räägib 17- aastasest tüdrukust nimega Isabella Swan. Ta kolib oma isa juurde Forksi, kus ta kohtub ka 17- aastase poisiga nimega Edward. Alguses ei suhtle nad üldse, aga pärast hakkavad nad üksteist usaldama. Tuleb välja, et poiss on vampiir, aga siis hakkavad nad üksteist armastama. Kuna Bella oli inimene hakkavad kurjad vampiirid teda jahtima.
Mulle see raamat meeldib, sest see pakub väga suurt vaheldust lasteraamatutele ja juba see kutsub lugema, et seda raamatut on tõlgitud20. keelde. Lugu ajab ka veidi nutma, sest kartsin Bella elu pärast. Mine ja osta se raamat ja hakka raamatu sõltlaseks.









    Mariel

Astrid Lindgren “Rasmus, Pontus ja Lontu”


Astrid Lindgren “Rasmus, Pontus ja Lontu”


Astrid Lindgren on maailmakuulus lastekirjanik. Tema teoste hulka kuuluvad “Pipi Pikksukk”, ”Karlsson Katuselt” ja “Meisterdetektiiv Blomkvist”. Astrid Lindgreni raamatuid on tõlgitud ligi 70 keelde ja avaldatud vähemalt sajas riigis. Astrid Lindgrenile pühendatud mälestusauhind küünib 5 miljoni rootsi kroonini.
Raamat “Rasmus, Pontus ja Lontu” räägib poisist nimega Rasmus, kellel on koer Lontu ja truu sõber Pontus. Rasmusel on ka suur õde Trips, kes on armunud Joakimisse. Joakimil on väljamüügikataloog, kuhu ta paneb kõik oma endiste pruutide pildid. Ühel päeval tuleb Tripsu ja Joakimi vahel lõpp ning Rasmus ja Pontus tahavad Tripsu pildi ära päästa Joakimi käest. Kuigi Lontu algul sõprade poolt maha jäetakse, läheb ka tema otsingule…
          See raamat on vahepeal väga kurb. Aga lõpp meeldib mulle. Minu lemmiktegelane on Lontu , kuid mulle ei meeldinud mõõganeelaja. Minu arvates lõppeb see raamat väga järsku.
          Seda raamatut ma soovitan kõigile. See raamat on nagu päriselust võetud. Rutta kohe raamatukokku ja laenuta ära!
Liisi

J. K. Rowling "Harry Potter ja tarkade kivi"


                 “Harry Potter ja tarkade kivi”
                            J. K. Rowling

  J. K. Rowling oli vaene ,kuni ta kirjutas Harry Potteri sarja ja sai väga kuulsaks. Harry Potteri sari on üks maailmakuulus sari. Sarjas on seitse osa.
  Harry Potter on poiss ,kelle vanemad on surnud. Ta elab oma tädi juures ja saab ühel päeval teada ,et on võlur. Ta läheb võlumaale võlukooli. Harry saab endale mitu sõpra. Ta avastab , et selles koolis on üks kolme peaga koer ,kes valvab tarkadekivi.
   Mulle meeldis see raamat ,sest seal oli palju fantaasiat ja mõni koht oli naljakas. Minu lemmikkoht oli see ,kus Harry sai teada mis tegelikult juhtus. Mulle ei meeldinud see kui Harry hüppas sala kambrisse ( koer valvas seda kambrit ) ,siis ei tulnud ta ruttu selle taime pealt ära ( ta maandus taime peale ).
  Ma soovitan seda raamatut neile kellele meeldib fantaasia , sest selles raamatus on palju fantaasiat.


Roosi

Hannu Mäkelä "Härra Huu"


Arvustus


Hannu Mäkelä
Hannu mäkelä on Soome kirjanik, kes on kirutanud üle 160 raamatu.Härra Huu on Eestis tuntuim.Lisaks lasteraamatutele  on ta ka kirjutanud ka suurtele romaane, luulet ja näidendeid .Aga mina lugesin just härra huu lugusid.


Selle raamatu tegelased on Härra Huu ,Admiral Õllekõht ja lapsed.Härra Huu sööb kogu aeg kuivikuid ja joob teed.Tal on sõber hiir.Vahepeal ta kolib maalt linna.

Ma huvitusin kuna see nägi välja vana ehk kaaned pruunikad ja sees olid pildid mustvalged.See raamat meeldis mulle kuna vanad raamatu lood on tihti toredad ja seikluslikud.Soovitan seda! Ostke või laenutage. 








Stinger

Bobbie Peers "Lüriidiumivaras"



Norra lastekirjanik Bobbie Peers kirjutas raamatu “Lüriidiumivaras”. Ta kirjutas parima lasteraamatu 2016, vähemalt Eesti Lastekirjandus keskuse meelest. Sellest raamatust on veel 2 osa, mille ta on kirjutanud “Lüriidiumivarga” järjeks.

William Wenton on maailma parim koodimurdja. William on alati teada tahtnud, miks ta perekonnal varjunimed on. Selles osas saab ta selle teada. Kuid enne ta peab läbima mõistatusi, ning lahendama koode.

Ma soovitan seda raamatut lugeda kõigil, sest see on põnev. Lugu on natukene nagu tulevikust, samas ka mitte.
Raamatus tuli äkilisi kohti, mis natukene tekitasid minus hirmu, aga mõned kohad ka ajasid naerma.

Sa võiksid laenutada selle raamatu kohe. See raamat oli tore, loe ka seda nagu mina tegin! Raamat oli põnev ja seal oli seiklusi.

Mikk


Näidis

Eno Raud "Roostevaba Mõõk"
Tere, 4.c klass!

Siia hakkame postitama arvustusi loetud raamatute kohta.




NÄIDIS:


Eno Raud "Roostevaba Mõõk"


Eno Raud on eesti lastekirjanduse viljakamaid, tunnustatumaid ja tõlgitumaid autoreid. Temalt on ilmunud üle 50 lasteraamatu. Kirjutamist alustas ta realistlike lapsepõlvelugudega  nagu „Roostevaba Mõõk” ja  „Sõjakirves on välja kaevatud”. Tema tuntumad teosed on siiski "Sipsik" ja "Naksitrallid". 
"Roostevaba Mõõk" on Eno Raua enda mälestuste põhjal kirjutatud jutustus, mis viib lugeja Teise maailmasõja eelse Tallinna äärelinna poiste mängudemaale. Teose põhiprobleem saab alguse uue poisi Jaani saabumisega Männilinna, kuna Jaan kogub enda ümber kamba Sõjaliste Mängude Komitee ehk SMK. Kamp tekitab vastasseisu juba eksisteeriva indiaani mänge harrastava poistekambaga, mille eesotsas on lastekodulaps Rolts, hüüdnimega Must Surm. Põnevust lisab veelgi kena klassiõde, kes mõlemale kambapealikule meeldima hakkab.
Autor kirjutab sellistel teemadel nagu ustavus, andestamine ja reetmine. Lugejana sain naerda, vihastada ja pisaradki silma. Ühest küljest mõjub Rolts väga hirmutava ja kurjana, teisalt on mul temast kahju, kuna tal pole vanemaid. Raamatu peategelane Jaan meeldib mulle oma headuse ja õiglustunde poolest. Ta pole kõige julgem, kuid keerulistes olukordades teeb ta õigeid otsuseid. Kuna raamat on kirjutatud juba 1950. aastate lõpus, siis tekkis mul seda lugedes mitmeid küsimusi, näiteks, mida tähendavad sõnad "komitee" või "seltsimees". Kohati oli mul keeruline mõista aega, mis oli siis, kui mind veel polnud.
Olen ka ise kunagi sõpradega kambas olnud, millel olid salareeglid ja salakohad. Selliseid vaenlaseid ega naljakat üliametlikku Nõukogude aja kõnepruuki meil küll polnud, aga leidsin lugedes nii mõndagi ühist oma mängudega. Soovitan seda raamatut lugeda neil, kellele meeldivad näiteks Kalle Blomkvisti lood või Mika Keräneni raamatud ja põnevus, seiklused, jutud päris elust ja ajalugu.

Pilk