neljapäev, 31. jaanuar 2019

Aino Pervik "Sookoll ja sisalik" - Kaur

    Raamatu "Sookoll ja sisalik" autoriks on Aino Pervik. Aino Pervik sündis 22.04.1932.a. Rakveres. Alates 1939.a õppis Järvakandi algkoolis ja mittetäielikus keskkoolis, seejärel Tallinna 7. Keskkoolis, Tallinna Õpetajate Seminaris ning Tallinna Õpetajate InstituudisAastail 1950–1955 õppis Tartu Riikliku Ülikooli ajaloo-keeleteaduskonnas, mille lõpetas soome-ugri keelte erialal. 1955–1960 töötas Eesti Riiklikus Kirjastuses laste- ja noorsookirjanduse toimetajana. 1960–1964 oli ta Eesti Televisioonis laste- ja noortesaadete toimetaja, seejärel 1967. aastani mitte-koosseisuline toimetaja. 1967. aastast on ta vabakutseline kirjanik.
    Aino Perviku looming on mitmekesine. Ta on kirjutanud tõsielu- ja fantaasiajutustusi, noorteromaane, väikelaste-raamatuid, mõistulugusid. Kuulsamad lasteraamatud on "Kunksmoor", "Arabella, mereröövli tütar", "Kallis härra Q".

   Raamatu tegevus toimub soos ja metsas. Soos elav Sookoll tahtis kõigile head teha. Sõpradeks olid tal rabakukk, rabakana, rästik, sookurg ja konn. Sookoll sai põdra käest sõrahoobi ja kaotas mälu. Ta kohtas metsas sisalikku ja pistis selle oma kotti, et koju viia. Samas muutus ta aga pahuraks ja vihaseks kolliks. Sõbrad aitasid tal mälu taastada ja uuesti heaks kolliks saada. Lõpuks lasi Sookoll sisaliku vabaks.


     Mulle meeldis see raamat väga, sest seal olid tegelasteks loomad. Samuti meeldis, et kirjutati sellest, kui olulised on sõbrad. Selles raamatus ei olnud liiga palju pilte, mis oli hea.

Soovitan ka teistel lastel seda lugeda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar