teisipäev, 22. jaanuar 2019

Ilmar Tomusk "Päikesemetsa Vanadekodu Kriminalistid" - (nimetu) õpilane

 


 Ilmar Tomusk on sündinud 28.juunil 1964. Ta on sündinud Tallinnas. Ta on veel elus. Ta õppis 1971 kuni 1982 Tallinna keskkoolis. Ta on Eesti riigiametnik ja lastekirjanik.



Selle raamatu tegelased on Mati, Artur, Piia, hooldaja Maret ja kurjategijad. Mati ja Artur elasid samas toas Päikesemetsa vanadekodus. Arturil oli väga halb mälu ühe haiguse tõttu. Mati ja Artur mängisid väga tihti malet ja Mati alati võitis samade käikudega. Matil ütles üks päev, et kui Artur jalutamas käiks, siis ta mälu saab paremaks. Mati mõte töötas ja tal Arturil tuli mälu tagasi tal oli see haigus kadunud ja tal tuli meelde, et ta oskab suupilli mängida. Artur ütles hooldaja Maretile, et Maret läheks ostma talle suupilli ja usaldas talle oma pangakonto. Hooldaja Maret oli kellegile pillipoes ütlenud, et seal vanadekodus elab rikas mees Artur kes saaks terve poe ära osta. Kurjategijad asusid kohe tööle ja üritasid Arturilt igat moodi raha endale saada.
 Mulle meeldis see raamat, sest Artur ja Piia töötasid koos, et kurjategijad kinni püüda ja see raamat oli õpetlik ka. Mulle meeldis kõige rohkem Artur, sest Artur oskas suupilli hästi mängida ja ta oli ka hea maletaja.k

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar